Våra Biokoncept

Vi är väldigt stolta över att ha en fullt utrustad biosalong i Torghuset och vår bio är både populär och välbesökt idag. Det är roligt att gå på bio och vi har skapat lite olika koncept kring bion som vi gärna delar med oss av. Det är dels koncept som handlar om vilken typ av film som visas. Dels de som handlar om vad kan kan göra mer än att se på film. 

Läs mer om våra koncept just nu, här nedan. 

Gå till biosidan för att se alla filmer

Bio på olika sätt

BioNio

Av unga - För unga. En lördag i månaden, alltid klockan nio, är det ungdomarna som tar ordet och bestämmer vad som ska hända på vår biograf. Ni väljer vilken film som ska visas (utifrån filmutbudet) eller vilket snacks som ska finnas. Gemensamt för allt som händer i salongen är att alla, ja, varenda en, ska känna sig trygga och välkomna. Ta gärna med en kompis eller tre! Vi öppnar kl 20.00 för ”häng” i foajén. Kiosken säljer godis, dricka, popcorn och även kaffe/te finns. Filmen börjar alltid kl 21.

Pris: 80 kr 

Läs mer om BioNio nationellt

Medarrangör: NBV.

BioKontrast

BioKontrast är det gemensamma namnet på ett antal föreningar i Sverige som arrangerar icke-kommersiella biografvisningar för allmänheten, som ett komplement till det vanliga filmutbudet. Vi har som mål att visa kvalitetsfilm, ofta med ett underliggande budskap eller i ett ämne som kan diskuteras och reflekteras kring. Våra BioKontrastvisningar är omtyckta och leder ofta till massor av intressanta samtal.

Pris: 80 kr 
Fika före filmen (från kl 18.00) ingår alltid i BioKontrast.

Medarrangör: NBV.

Recension

Senaste Biokontrastfilmen var verklighetsbaserade Marshall, som handlar om den första afroamerikanen som blev domare i högsta domstolen i USA och hans tuffa väg från advokat till domare. Marshall kämpade mot rasfördomar i och utanför domstolarna, han fick även träffa Martin Luther King innan denne mördades. Marshall försvarade enbart oskyldiga svarta, de som anklagats för brott på grund av att de är svarta.
Filmen visade på stora rasfördomar, inte bara mellan svarta och vita, utan även mellan nord- och sydstatare, religiontillhörighet med mera.
Trots allt detta så fanns det en hel del humor och utrymme för vänskap och förståelse från människor som ser andra som människor, oavsett hudfärg, religion och kön. Filmen avslutas med  Andra Day´s  "Stand up for Something" och låten träffar rakt i hjärtat. Se filmen! Ni kommer inte att ångra er.
  
Maria Petersson
Biokontrastmedlem

BioMat

Varför inte göra Biokvällen lite längre och mycket trevligare. Passa på att gå ut och ta en bit mat i Smålandsstenar innan eller efter filmen. Torghuset har inlett samarbete med några av våra lokala restauranger och på vår Facebooksida kan du tävla och ha chansen att vinna 2 biobiljetter och ett restaurangbesök på någon utav dessa restauranger. 

Sabinas Steakhouse 
Jabers kök 
Restaurang Man Hau 
Pizzeria Rendez Vouz

BioKonferens

Kombinera din konferens eller möte med att se en film tillsammans. Detta har snabbt blivit populärt bland våra konferensgäster. Vi kan visa film utifrån önskemål eller så kombinerar ni ert möte med vårt ordinarie filmutbud. Oavsett så blir det en positiv helhet! Kontakta oss för ett upplägg. 

BioFjorton

Vår eftermiddagsbio har blivit ett jättepopulärt koncept. Varje måndag kl 14.00 visar vi en aktuell film ur repertoaren. Vi bjuder på fika efter filmen!

Följ oss även på Facebook, där får du alltid senaste info. Dessutom kan du prenumerera på nyhetsbrevet (se längst ner på sidan) så håller du dig också uppdaterad.