Våra Biokoncept

Vi är väldigt stolta över att ha en fullt utrustad biosalong i Torghuset och vår bio är både populär och välbesökt idag. Det är roligt att gå på bio och vi har skapat lite olika koncept kring bion som vi gärna delar med oss av. Det är dels koncept som handlar om vilken typ av film som visas. Dels de som handlar om vad kan kan göra mer än att se på film. 

Läs mer om våra koncept just nu, här nedan. 

Gå till biosidan för att se alla filmer

Bio på olika sätt

BioNio

Av unga - För unga. En lördag i månaden, alltid klockan nio, är det ungdomarna som tar ordet och bestämmer vad som ska hända på vår biograf. Ni väljer vilken film som ska visas (utifrån filmutbudet) eller vilket snacks som ska finnas. Gemensamt för allt som händer i salongen är att alla, ja, varenda en, ska känna sig trygga och välkomna. Ta gärna med en kompis eller tre! Vi öppnar kl 20.00 för ”häng” i foajén. Kiosken säljer godis, dricka, popcorn och även kaffe/te finns. Filmen börjar alltid kl 21.

Pris: 80 kr 

Läs mer om BioNio nationellt

Medarrangör: NBV.

BioKontrast

BioKontrast är det gemensamma namnet på ett antal föreningar i Sverige som arrangerar icke-kommersiella biografvisningar för allmänheten, som ett komplement till det vanliga filmutbudet. Vi har som mål att visa kvalitetsfilm, ofta med ett underliggande budskap eller i ett ämne som kan diskuteras och reflekteras kring. Våra BioKontrastvisningar är omtyckta och leder ofta till massor av intressanta samtal.

Pris: 75 kr 
Fika före filmen ingår alltid i BioKontrast.

Höstens program för BioKontrast kan du spana in här » 

Medarrangör: NBV.

Recension

ARMOTON MAA, höstens tredje Biokontrastfilm, visades torsdagen den 5 oktober. Finska föreningen förvarnade oss om att det skulle komma en hel del folk till denna finska film (Land utan lag på svenska ) och de överdrev inte. Jättekul att de kom och tittade på denna mycket välgjorda film.
 
En del damer i publiken tyckte att filmen var rätt hemsk. Jag kan hålla med till viss del, men det var en väldigt välgjord film, inte överdrivna actionscener där hjälten och skurken överlever allt, från automateld till handgranater. (Vem var egentligen skurken och vem var hjälten?)
 
Detta var en mycket realistisk film med bra story. Trots att det var en del obehagliga scener så blir det högsta betyg. Jag tror att de som väljer att se filmen kommer att bli positivt överraskade!
  
Maria Petersson
Biokontrastmedlem 

BioMat

Varför inte göra Biokvällen lite längre och mycket trevligare. Passa på att gå ut och ta en bit mat i Smålandsstenar innan eller efter filmen. Torghuset har inlett samarbete med några av våra lokala restauranger och på vår Facebooksida kan du tävla och ha chansen att vinna 2 biobiljetter och ett restaurangbesök på någon utav dessa restauranger. 

Sabinas Steakhouse 
Jabers kök 
Restaurang Man Hau 
Pizzeria Rendez Vouz

BioKonferens

Kombinera din konferens eller möte med att se en film tillsammans. Detta har snabbt blivit populärt bland våra konferensgäster. Vi kan visa film utifrån önskemål eller så kombinerar ni ert möte med vårt ordinarie filmutbud. Oavsett så blir det en positiv helhet! Kontakta oss för ett upplägg. 

BioFjorton

Vår eftermiddagsbio har blivit ett jättepopulärt koncept. Varje måndag kl 14.00 visar vi en aktuell film ur repertoaren. Vi bjuder på fika efter filmen!

Höstens program för BioFjorton kan du spana in här » 

Följ oss även på Facebook, där får du alltid senaste info. Dessutom kan du prenumerera på nyhetsbrevet (se längst ner på sidan) så håller du dig också uppdaterad.